Blogg
2 september 2014 11:23

Vår oas i Caen

Allt är inte jämmer och elände i Normandie. Det lilla hotell jag bor på gör mig glad nästan varje dag. Och på arenan sker det små förbättringar hela tiden.

Jag och min rumskamrat har dragit vinstlotten när det gäller hotell på detta VM. Det kostar hälften så mycket som presshotellet tvärs över gatan. Dessutom har vårt hotell fungerande wifi vilket presshotellet ironiskt nog inte har. Vi har tillgång till mediashuttle och ett litet men rent rum. 

Frukosten är okej, men domineras av baguetter. Ni som har följt med i VM-bloggen vet att det fungerar dåligt för mig. När jag lite försiktigt frågade om de skulle kunna tänka sig att koka ett ägg eller två till mig varje morgon i stället var det inget problem. Och när min rumskamrats väska – som var spårlöst försvunnen i fem dagar efter ankomsten till flygplatsen i Paris – skulle leveraras till hotellet när receptionen var obemannad erbjöd personalen sig att stanna kvar och ta emot väskan. (Väskan levererades såklart inte den dagen, men ändå…)

I dag stod jag med en kasse smutstvätt efter fyra dagar ute på fälttävlan i Haras le Pin. Den sortens service ingår inte på ett enstjärnigt hotell i Frankrike. Men när jag frågade efter något ställe dit jag kunde åka och tvätta erbjöd sig kvinnan i receptionen att tvätta mina kläder. Man kan bli lycklig för mindre.

Lyckokänslan ökade när jag kom till pressrummet och möttes av det här:

HELT FANTASTISKT! Dessutom har en del folk i pressrummet bytts ut. Några trötta, utslitna personer har åkt hem, och några nya fräscha har kommit hit. Alla har i och för sig sin egen lilla historia att berätta om krånglande shuttels, problem med att få ut ackrediteringar, oresonliga volontärer och nitiska parkeringsvakter att berätta om. Men på det stora hela tillför nykomlingarna en massa oförstörd postitiv och välbehövlig energi.

En annan förbättring som – i ärlighetens namn – infördes redan tidigt förra veckan – är att de officiella citaten från ryttarna numera kommer även på engelska. 

Förut såg citaten ut så här. Suck liksom… Men nu har arrangören förstått att det är långt ifrån alla i pressrummet som behärskar franska. 

Jag ser fram mot ytterligare förbättringar under veckan. Och kanske också någon svensk medalj.

/Annelie 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden