Blogg
11 september 2014 10:26

Ny veterinärblogg på Ridsport

I dag drar veterinärstudentbloggen igång. Bakom tangentbordet sitter hästintresserade Nathalie Axelsson som studerar tredje året på Köpenhamns universitet. Här kommer en första presentation - men ställ gärna frågor om vad du vill läsa om framöver!

Hej och välkomna till min blogg och att följa med i min vardag som veterinärstudent!

Innan jag drar igång tänkte jag först berätta lite om vem jag är, vad jag tänkt att blogga om. Jag vill även passa på och säga att jag är oerhört glad över att ha fått möjligheten att få blogga här på Ridsport! Jag hoppas att ni ska tycka det är roligt, intressant och inspirerande att se hur livet på vägen till mitt drömyrket ser ut. Jag hoppas på att kunna ge alla som någonsin funderat på hur det faktiskt är att plugga till veterinär är, en sann och rättvis bild av både utbildningen och livet under utbildningen, utan att varken försköna eller framställa saker värre än de är.

Jag heter Nathalie och har nu i höst börjat tredje året på veterinärutbildningen på Köpenhamns universitet. Jag har så länge jag kan minnas varit intresserad av och älskat djur. Jag började rida som liten och sedan dess har intresset för hästar och andra djur inte minskat utan snarare tvärtom. En flickdröm om att bli veterinär, som bara växte och växte med tiden och jag valde till slut att satsa 100 procent på att komma in på utbildningen, trots att tanken att läsa till veterinär både skrämde mig men gjorde mig alldeles lycklig inombords. Jag har haft en lång väg för att komma in på veterinärutbidningen , som är 5,5 år, men det gör mig inte något, för så länge jag i framtiden får arbeta med det jag älskar allra mest, så är jag nöjd!

Jag hoppas att jag genom bloggen kan peppa, inspirera och hjälpa er som kanske står med funderingar kring utbildningen, kanske själva står och funderar på hur det skulle vara att läsa till veterinär, eller bara rentav nyfikna på vad vi egentligen sysslar med på dagarna, på veterinärutbildningen!

Eftersom jag nu går treje året och många av de ”basala” kurserna, såsom kemi, statistik och cellbiologi nu är avklarade, så kommer jag framöver att läsa lite mer  ”yrkesrelaterade” kurser, på utbildningen, som till exempel Patologi, klinik-kurser, med mera där man tillämpar sina basala kunskaper mer och mer och jag hoppas därför att det förhoppningsvis blir mer intressant för er läsare att följa också!

Nu kör vi, trevlig läsning!

/Nathalie

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden