Blogg
25 augusti 2014 11:38

Framgång med hästarna

Vi har nu äntligen fått Patchinkas hovar gjorda. Eftersom hon är skygg och inte går att röra fick använda oss av squeezern för att kunna ge henne lugnande och lägga henne ner medan Dr Seilar kunde verka hennes långa hovar.

Vi har börjat använda cane poling för att komma henne närmre, och när Diane hade henne i squeezern och skulle sätta på grimman använde hon sig av cane polen för att kunna arbeta sig närmre mot Patchinka. När vi gjorde  hennes fötter fick också jag hoppa in och hjälpa till att rengöra hovarna för att underlätta för Dr Seilar och vara så tidseffektiv som möjligt medan hästen fortfarande var sederad.


Patchinkas fötter strax innan de blir verkade.


Vi placerar Patchinka i squeezern för att kunna sätta på grimma och söva henne.


Diane sätter på grimman.

Det var varmt, så vi drog ut en fläkt och två parasoller för att försöka hålla oss och hästen så svala som möjligt. Vi kunde få bort mycket, men inte allt så om fyra veckor kommer vi behöva göra om proceduren. Hon har redan börjat gå upp i vikt avsevärt, och så fort hon är så bra hon kan bli kommer vi kunna släppa ut henne på ett sanctuary, vi längtar dit!


Volontärerna hjälper oss med skugga.


Dr Seilar ger Patchinka lugnande.

Dusty som kom in tillsammans med Patchinka, gör också bra ifrån sig. De kom från samma ägare men fick olika vård, därför är Dusty faktiskt bra i hull och har fått sina fötter verkade. Vi provade rida honom för några dagar senare vilket gick bra bortsett från att han haltade på höger bak och vänster fram. När Dr Seilar vaccinerade honom tittade han också på hans ben och han misstänker att Dusty har artros i höger bakknä. Eftersom båda hästarna stod på dåligt underlag kan det vara möjligt att han är öm i lederna dessutom. Vi ska nu prova att ge honom glucosamin och se hur han rör sig igen om någon vecka.


Dr Seilar börjar verka hovarna.


Jag hjälper Dr Seilar att hålla hoven stadig.

Vi har också haft våra första svenska volontärer under min tid som volunteer coordinator, Matilda och Ina från Rättvik. De stannade tyvärr bara en vecka men det var roligt att ha två hårt arbetande svenskar här med likasinnat tänkande!

/Lovisa

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden