Ridsport åsikt
21 oktober 2016 07:30

”Trakehnervärldens största evenemang igång”

Här kan du läsa vad Ridsports Monica Lindstedt tycker om och har upplevt under Trakehnerförbundets hingstpremiering. Monica kommer att rapportera dagligen till och med söndag då premieringen avslutas. "Detta evenemang är verkligen speciellt" skriver hon i första rapporten.

”Trakehnervärldens största evenemang igång”
Hingsten Perpignan Noir vann förra året. www.sportfotos-lafrentz.de

Så är då årets stora evenemang i Trakehnervärlden igång, 2016 års upplaga av Trakehner Hengst Markt i Holstenhallen i Neumünster.


Nr 31, In Step, e Schwarzgold-Buddenbrock. Dagens snackishingst, på väg till bedömning.

Under fyra dagar skall 37 stycken 2,5- och 3-åriga förselekterade hingstar bedömas och rangeras och auktion ska hållas på de hingstar som är till salu. Auktion ska också hållas på utvalda ridhästar, avelsston och föl, det gångna årets stjärnor inom förbundet ska hyllas och det ska bjudas på gala show.

Trakehnerhästens vänner och supportar från alla världens hörn samlas och nätverkar. De stora hingsthållarna i Europa oavsett avelsförbund är här på talangjakt och spanar efter nytt blod och affärer görs. Detta evenemang är verkligen speciellt. Inte lika storslaget som Dansk varmblods premiering i Herning, men familjärare och gemytligare.


Nr 8 Deinheart e Dürrenmatt-Donaufischer.
Fin dressyrmodell.

I går, torsdag,  började bedömningen med visning av hingstarna för hand på hårt underlag utomhus. Här kollas exteriör och korrekthet och ett första intryck av kvaliteten på skritt och trav vid hand.
Allt eftersom dagarna går får man framöver en bättre samlad bild av hingstarna, men under dagens moment glänste nr 6 Nautilus med elithingstarna  Connery och Latimer som far respektive morfar. Båda Millenium sönerna (nr 18 och 19) stack också ut, liksom Rheinklangs två söner (nr 22 och 23).

Mest imponerande var dock Schwarzgolds fyra söner (nr 28,29,30,31) som visade fin typ och mycket bra skritt och trav. Schwarzgold är den fjärde hingsten i rakt nedstigande led från Huberts Polls station Hörem ( Schwarzgold-Imperio-Connery-Buddenbrock). En hingsthållargärning att lyfta på hatten för!

Noteras kan också att samtliga av årets hingstar hade mycket god typ och så gott som samtliga var mycket korrekta i sina beställningar.


Visare i full koncentration.

I dag, fredag, visas de treåriga hingstarna under ryttare och 2,5-åringarna forsätter med löshoppningen. Vi rapporterar under eftermiddagen och får se om det dyker upp fler stjärnor in spe då.


Domarkollegiet i full koncentration.

För den som är mer intresserad av hingstarna och dess härstamningar finns hela auktionskatalogen inklusive  videos på www.trakehner-verband.de

Monica Lindstedt
På plats i Neumünster

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden