Hästägartips
28 oktober 2014 11:22

Fyra finurliga stalltips

Husmorsknep för hemmet finns det gott om. I stallet också - här får du fyra användbara tips - som hur du tillverkar en billig sadelpadd eller får dina ridstövlar sådär riktigt glansiga som bara proffsen har.

Fyra finurliga stalltips
Tänd på krämen som du putsar ridstövlarna mer så får du riktigt glansiga stövlar. Foto: Anna Carlsson Käck.

Återvinning med karbinhake
Om longerlinans eller grimskaftets krok har gått sönder så ska du inte kasta hela linan för det. Sätt i stället på en karbinhake och vips så har du ett fungerande grimskaft eller en longerlina igen!
Du behöver: grimskaft eller longerlina och en karbinhake, som helst håller upp till 600 kilo.

Flamberad skokräm för mer glans
Skokräm för att polera stövlar eller läderskor blir mycket bättre om man tänder på krämen. Den kan brinna tills krämen blir flytande. Kväv lågan med locket och doppa sedan en trasa i den flytande krämen.

Yogamatta under sadeln
En padd att ha under sadeln eller tömkörningsjorden är ofta dyra att köpa. I stället kan du skräddarsy din egen ergonomiska padd med hjälp av en yogamatta. Ta hjälp av en annan padd som mall eller klipp efter eget behag.

Du behöver: En gymnastik- eller yogamatta, sax eller kniv.

Få koll på longerlinorna
Ligger dina longer- och tömkörningslinor i en enda röra? En enkel slanghållarna från en trädgårdsaffär blir en perfekt hållare till långa och stökiga linor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden