Hästägartips
3 juni 2014 09:32

Smart lösning för sömrester

Hovslagaren har varit på besök. Hästarna är fina om fötterna, men stallgången ser inte rolig ut. Att sopa är en sak, men det är verkligen inte kul att plocka upp alla sömrester. Lösningen är enkel – gör en hovslagarkvast.

Smart lösning för sömrester
Tillverka din egen hovslagarkvast så kan du vara säker på att fånga upp sömrester från hovslagarbesöket.

Kommer ni ihåg de där magneterna på pinne som fanns i syslöjden? Som räddade en om man råkade välta ut en burk knappnålar? Med samma princip men med starkare magnet och bättre ergonomi kan du fixa alla sömrester på ett kick. Du behöver bara en magnetlist av den sort som man skruvar upp i köket för att hänga knivar på och en gammal kvast.

Magnetlist finns för under hundralappen på ett av de större möbelvaruhusen, bland annat. Skruva fast magnetlisten enligt instruktionerna på kvasthuvudet. Svårare än så är det inte! Nu kan du föra kvasten med magnetsidan långsamt över golvet och höra de tillfredsställande små klicken då sömmarna och nitändarna hoppar upp och sätter sig på magneten. Tänk bara på att magnetlisten väger en del så kvastens sop-egenskaper kan förändras. Därför kan det vara bra att inte ta den kvast man sopar gången med dagligen utan hellre då en äldre kvast som får en ny livsuppgift och därmed ett förlängt liv.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden