Hästägartips
14 oktober 2015 11:14
Ridsportplus

Så håller du värmen på läktaren

Kyliga höstkvällar på läktaren kan få vem som helst att börja frysa, de flesta ridhus har en otrolig förmåga att bli svinkalla under vintern. Men med några enkla knep kan du hålla värmen lättare!

Så håller du värmen på läktaren

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Att sitta still på läktaren för att titta på en pågående träning eller tävling kan snabbt bli olidligt. Det spelar ibland ingen roll hur mycket kläder du har på dig, kylan kryper in på kroppen ändå. Men det är dumt att missa det roliga som sker i ridhuset under hösten bara för att kylan slagit till. Här följer några smarta tips att ta till under kalla dagar.

    1. Sittunderlägg i skumplast eller frigolit håller kylan borta. Lägg ett under rumpan innan du sätter dig och ett på marken för att hålla tårna varma och isolera mot kylan. 

    2. Lager på lager-principen fungerar alltid! Se till att ha ett ordentligt underställ och bygg sedan på med lämpliga plagg under jackan. På så vis kan du även ta av dig om det blir för varmt! Glöm inte att ta på dig ordentligt även på underkroppen.

    3. Ett par rymliga skor som rymmer ett par tjocka sockor är bra att införskaffa till vintern. Du ska kunna vicka på tårna och skorna får inte sitta åt för hårt så att de hindrar blodflödet ner till fötterna. Ett par skor som sitter för tajt gör att du snabbare blir kall om fötterna.

    4. Varm luft stiger och en mössa är därför lämpligt att ha på sig för att hålla värmen bättre. Det finns dessutom en uppsjö snygga mössor att klä sig i för att både vara snygg och slippa frysa i vinter. 

    5. Att sitta på en dragig plats kommer leda till att du snabbt blir nerkyld. Se till så att dörren till läktaren är stängd och täta omgivningen kring sittplatserna om det går. Att ha en trave tjocka filtar på läktaren gör det även enkelt för åskådarna att vira in sig i under kalla kvällar.

    6. En vattenkokare och några tepåsar gör också att du håller värmen bättre. Den varma koppen värmer fingrarna och drycken håller dig varm från insidan.

    7. Har ditt stall råd att lyxa till det lite extra? Infraröd värme i taket eller på pelarstativ kommer bli en uppskattad investering till läktaren! 

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden