Hästägartips
1 maj 2015 08:58
Ridsportplus

Beställ rätt grovfoder

Gräset börjar växa och det dröjer inte länge innan första skörden av vinterns grovfoder ska slås. Har du särskilda krav på näringsinnehållet bör du boka ditt parti hos bonden redan nu.

Beställ rätt grovfoder
Det är dags att boka rätt grovfoder inför hösten. Foto: Arkivbild

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Näringsinnehållet av energi och protein kan variera mellan olika vallar och pendlar beroende på när i tillväxtfasen gräset skördas. För att tillgodose hästens näringsbehov på bästa sätt och utan att behöva komplettera med onödigt kraftfoder är det viktigt att hitta ett foder som passar just din häst. En seriös höleverantör säljer analyserat grovfoder och har någorlunda koll på vilka värden som skörden förväntas ha på det slagna fältet redan innan skörd.

    När du ska köpa grovfoder för vintern bör du först ta reda på hästens näringsbehov. Ta hjälp av en foderexpert om du behöver vägledning. När du vet vad din häst behöver kan du kontakta din hölevernatör och förhandsboka ett parti som matchar den foderstat din häst behöver. Bokar du foder redan nu slipper du jaga runt i sista sekunden och riskera att bli utan. Det bästa fodret säljs först!

    Tänk på att ett grovfoder med lågt proteininnehåll i regel innebär att du behöver komplettera med ett kraftfoder för att fylla hästens näringsbehov. Försök istället hitta ett grovfoder med bra proteinvärde, det mår både hästen och plånboken bäst av. Undvik även att köpa ett grovfoder som inte är analyserat, det kan bli en dyr överraskning när din analys kommer och det visar sig att innehållet inte matchar hästens behov.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 99 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden