Hästägartips
15 maj 2015 09:00
Ridsportplus

Brodda rätt för gräs

Utomhustävlingar på gräs är ofta en av höjdpunkterna på sommaren. Men att rida på gräs kan medföra problem med hala underlag och halkolyckor om hästen inte är rätt broddad.

Brodda rätt för gräs
Brodda hästen för gräsunderlag så slipper du oroa dig för halka.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Att galoppera på stora gräsytor är härligt men det kan vara halt för skodda hovar. Gräsbroddar i hästens skor kan vara räddningen från fläkskador när träningarna flyttas ut från ridhuset till gräsbanan. Ska du träna under sommaren bör du redan nu förbereda dig inför ännu en broddsäsong. Be din hovslagare om skor med rätt antal broddhål och införskaffa gräsbroddar i lagom höjd. En djup och blöt gräsbana kräver högre broddar än en torr bana.

    Gräsbroddarna är i regel längre än isbroddarna och saknar en hård kärna. Om du väljer att ha broddar både i trakten och i tån är en smaksak. En del ryttare hävdar att det blir för stumt med fyra broddar i varje sko och att det ger tillräckligt halkskydd med brodd bara i trakten – andra tycker tvärt om. Ta det alltid försiktigt i svängar om din häst inte är broddad, det är lätt hänt att rida omkull för att skon inte får fäste i gräset.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden