Hästägartips
7 september 2015 09:46
Ridsportplus

Gör ditt eget hästgodis

Har hästen presterat extra bra på träningen eller behöver du någon god muta för att underlätta infångningen i hagen? Tillverka ditt eget hästgodis och spara många slantar.

Gör ditt eget hästgodis
Godisbollar är poppis bland de fyrbenta i stallet.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Det finns hästgodis i alla möjliga smaker i butiken, allt från örtsmak till morotssmak. Påsarna är ofta små och räcker inte speciellt länge när en glupsk häst vill ha belöning eller behöver lite extra motivation för att komma in från hagen. Istället för att köpa dyrt hästgodis på affären kan du enkelt tillverka ditt eget och ge hästen. Vill du lyxa till det lite extra och inte bara ge morötter och äpplen till din häst så bör du testa något av följande recept!

    Godisbollar
    5 dl havregryn
    2,5 dl mjöl
    1,5 dl sirap
    Blanda ihop ingredienserna och forma små bollar som du lägger på en ugnsplåt. Grädda i 10-15 minuter i 175 grader tills de är lagom gyllenbruna.

    Horse cookie
    3 dl havregryn
    1 dl vetemjöl
    1 dl sirap
    1 äpple
    1 morot
    Riv äpplet och moroten på ett rivjärn med små hål. Krama ur saften så gott det går och lägg sedan i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en deg. Dela upp och forma kakorna till lagom storlek på en ugnsplåt. Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter.

    Mintgodis
    1 dl havregryn
    1/4 dl sirap
    2 dl vetemjöl
    2 äpplen
    Pepparmintsolja
    Riv äpplena i små bitar på ett rivjärn och blanda tillsammans med resten av ingredienserna. Forma smeten till små godisbollar och grädda i ugnen på 200 grader i cirka 10-15 minuter.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden