Prylspaning
29 januari 2015 09:00

Smarta saker när hästen fäller

Pälsfällning står för dörren och du kan redan nu uppdatera ryktlådan med användbara verktyg. Med någon av dessa pälsskrapor blir arbetet snabbt och effektivt.

Smarta saker när hästen fäller

Furminator

En fiffig pälsskrapa med taggar som drar loss den lösa pälsen. Fungerar bra på både lång- och korthårig päls. Furminatorn kostar 350 kronor hos www.hestbolaget.se.

Ryktstenen

Den klassiska ryktstenen är billig och lätt att använda. Tyvärr smular den gärna ner ryktlådan. Finns att köpa på bland annat www.hooks.se för endast 25 kronor.

Mars coat-trim

Pälsskrapan som sägs vara originalet! Skrapan drar effektivt med sig lös päls och fungerar bäst på långhåriga pälsar. Prislappen är 490 kronor hos www.lillhastenistav.se.

Magic Brush

Den populära piggborsten tar effektivt bort både lera och lös päls. Den är enkel att rengöra och finns i många fina färger. Borsten säljs i trepack för 149 kronor hos bland annat www.skarahastsport.se.

Fällskrapa

Denna pälsskrapa har taggar som lossar lös päls och är riktigt effektiv. Vanlig i kostallar men fungerar precis lika bra på hästen. www.emmi.se säljer skrapan för 49 kronor.

Svettskrapa med taggar

En vanlig svettskrapa med taggar är både effektiv efter dusch och vid pälsfällning. Den säljs i många butiker, däribland www.biltema.se för 25 kronor. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden