Prylspaning
2 april 2015 06:14

Ny app visar hästens form – ett aprilskämt

En app som kan visa om hästen går i rätt form eller inte - rätt så praktiskt eller hur? Tyvärr har inte tekniken kommit så långt ännu, detta var alltså ett av årets aprilskämt.

Ny app visar hästens form – ett aprilskämt

I år hade vi två aprilskämt för att luras lite extra. Men våra läsare är på hugget, och många insåg snabbt att detta inte var på riktigt. Men det kanske blir – vem vet? 

Aprilskämtet i sin helhet:

Nu lanseras en ny app som under ridning kan tala om för ryttaren i vilken form hästen går. För att appen ska fungera placerar man mobiltelefonen i en specialsydd flughuva med ficka i höjd med hästens panna. Om hästen skulle ridas i rollkur varnar appen med höga upprepade signaler i mobiltelefonen. 

Appen Rid-i-form, som är en svensk uppfinning, fungerar som så att mobiltelefonens inbyggda kompass känner av lutningen på hästens panna och därmed kan avgöra i vilken form den går. Appen kommunicerar med ett armbundsur som ryttaren kan bära på handleden och enkelt kontrollera hästens form på. På klockans display anges i vilken form hästen går, lätt klass, medelsvår klass eller svår klass. Dessutom blinkar ordet rollkur samtidigt som mobiltelefonen ger ifrån sig upprepade signaler i det fall hästen skulle gå allt för ihopdragen och nosen mycket bakom lodplanet.

Appen sägs i marknadsföringen vara särskilt nyttig för ryttare som inte har möjlighet att träna för instruktör som från marken kan tala om för ryttaren i vilken form hästen går.

Den som köper appen får den specialsydda huvan, som kan väljas i flera olika färger, och armbandsuret – i matchande färg – hemskickat.

Paketet är dock förhållandevis dyrt, 499 kronor plus frakt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden