Prylspaning
9 april 2015 09:00
Ridsportplus

Dags för fölning?

ńr du en av dem som har snart har ett föl som skuttar omkring i hagen? Förbered dig redan nu genom att investera i användbara prylar till fölningen.

Dags för fölning?

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Övervaka stoet

    När det börjar närma sig fölning är det praktiskt att kunna övervaka stoet utan att störa henne. HorseCam säljs bland annat via www.granngarden.se och kan användas trådlöst upp till 800 meter. Priset för en komplett kamera är 3995 kronor.

    Mjölkersättning
    Om stoet av någon anledning får problem med mjölken till fölet kan en påse mjölkersättning vara räddningen. Närmaste återförsäljare finner du på www.krafft.nu. Mjölkersättningen innehåller dock inga antikroppar som fölet behöver under det första dygnet!


    Nappflaska till fölet
    Till mjölkersättningen behövs en nappflaska för att kunna stödmata fölet. Hos www.lantbutiken.se finns nappflaskor i olika storlekar med en prislapp från 59 kronor.


    För tuffa nykomlingar
    En tuff fölgrimma i läder med nitar finns hos www.selar.se för 150 kronor. Grimman är ställbar både i nacken och runt nosen.

    Varmt och skönt
    Vid riktigt dåligt väder kan ett täcke till fölet komma till användning. På www.horseware.com finns återförsäljare till detta täcke som finns i sex olika storlekar och kostar omkring 495 kronor.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden