Prylspaning
18 november 2016 05:00

Hästiga adventskalendrar

I adventstider vill förstås hästvännen räkna ned dagarna fram till julafton med en hästig adventskalender. Ridsport att spanat in utbudet av adventskalendrar både med och för hästar.

Hästiga adventskalendrar
Några av de hästiga adventskalendrarna som finns att köpa på nätet.

I Sverige finns i huvudsak tre olika adventskalendrar med hästar, men söker man på Internet kan man hitta mycket, mycket mer. Här presenterar vi några adventskalendrar som går att beställa hem via nätet – från Sverige om vi hittat en sådan länk annars från utlandet.


Schleich har fina adventskalendrar med verklighetstrogna hästar och detaljer. I årets kalender hittar man bland annat ett sto med föl, och denna finns att köpa bland annat på BR leksaker


På Internet kan man hitta äldre versioner av Schleich adventskalendrar, bland annat den här med hopphästar, leta på Amazon.


Playmobil har flera adventskalendrar där hästar förekommer, men denna som kallas Ponnyranch är den allra hästigaste. Finns att hitta hos flera säljare på Amazon


En nyhet för i år är Mulles adventskalender, med sex hästar i olika färger, en liten Mulle och delar att göra hästsmycken av. Säljs bland annat av Bamba


Grand Champions har en adventskalender med festivalområde, hästar och tillbehör från Grand Champion Classic collection. Finns att köpa hos Fyndiq.


En adventskalender med hästigt pyssel som block, pennor och klisermärken har Ravensburger, och den går att hitta på Amazon.


Inga leksaker, men väl glittriga klistermärken med hästar i varje lucka har den här kalendern som också går att hitta på Amazon


Den här gunghästen i trä är en adventskalender med små lådor. I varje låda finns ett julgranspynt, och sedan kan kalendern användas kommande år att fylla med andra små presenter. Säljs bland annat av Wooden Advent Calendars.


En enklare hästkalender som inte har några presenter utan bara räknar ned dagarna till jul är denna. Finns likt många andra kalendrar att hitta på Amazon

Det finns även ett relativt stort utbud av adventskalendrar till själva hästarna. Många av dem kan inte levereras till Sverige, men här är några som gör det:


Lincoln Christmas Horse Advent Calender med hästgodiset Lincoln Horse Bix. Går att hitta på Amazon


Lincoln har även en Herb Stix Horse Adventkalender med hästgodis, denna finns hos Chelford.


JR Farm Adventkalender för häst är fylld med hästgodiset JR Farm hästkex. Du hittar den på Amazon.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden