Träningstips
18 november 2014 08:32

Få kontroll på skänkelvikningen

Den här övningen hjälper dig att få kontroll på skänkelvikningen så du själv kan styra tvärning och tempo. Ŗvningen gör sig bäst på lång bana, om du bara har tillgång till 20x40-bana kan du välja att sikta på kvartslinjen eller till och med medellinjen istället för det diagonala hörnet.

Få kontroll på skänkelvikningen

Vänd in på den långa diagonalen. När du tränar är det lämpligt att först vända in på diagonalen och sedan påbörja skänkelvikningen. På tävling ska givetvis skänkelvikningen börja direkt när du lämnar spåret. Flytta hästen i skänkelvikning fram till kvartslinjen.

När du når den fortsätter du rakt framåt, i en öppna. Du behåller alltså ställningen från skänkelvikningen men ökar böjningen något. Efter några steg rakt framåt i öppna rätar du ut hästen och fortsätter diagonalt i skänkelvikning fram till medellinjen.

Övningen ger dig kontroll över hästen i alla ledder – framåt, diagonalt och i böjningen. Byt inte rörelseriktning förrän det känns stabilt. Om det innebär att du inte hinner göra rörelsen enligt skissen så låt det vara så. Det är viktigare att få övningen harmonisk. Växlingarna mellan skänkelvikning och öppna är till för att ge dig kontrollen över rörelsen och förhindra att hästen ramlar iväg.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden