Träningstips
25 november 2014 08:36

Håll linjen med hjälp av bomkorridor

Det är ofta bra att börja rida skolor utmed långsidorna. Där har du ett bra stöd av väggen, som hjälper dig att hålla hästen på plats och få en bra och rak linje. Nästa steg är att lämna väggen och klara av att hålla linjen på egen hand. Då kan ett par bomkorridorer vara till bra hjälp.

Håll linjen med hjälp av bomkorridor

Placera ut bommarna utmed kvartslinjen med cirka 75 centimeter mellanrum. Ha ungefär 20-25 meter emellan bomparen. Vänd in på kvartslinjen och rid hästen rak igenom bomkorridoren. När du kommer ur den går du över i en öppna utmed samma linje. Håll blicken på nästa bokorridor för att rida rakt.

Några meter innan du kommer fram rakriktar du och rider på rakt fram mellan bommarna. Gör övningen i båda varv. Du kan även göra sluta mellan bomkorridorerna (se bild nedan). För att träna diagonal sluta placerar du bomkorridorerna på varsin kvartslinje. Rid rakt in mellan det första bomparet, gå över i en sluta mot en punkt några meter före nästa bompar. Räta ut och rid rakt fram mellan bommarna.  Variera gärna tvärningen genom att placera bomkorridorerna på olika ställen på ridbanan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden