Hästliv
14 mars 2014 12:53

Hjälp att hitta hovslagare där du bor

En nystartad informationssida ska hjälpa hästägare och hovslagare att hitta varandra. Hovslagare registrerar sig och får sen välja om de vill visas som gröna eller röda - det vill säga om de tar emot kunder just då eller inte.

Sidan kallas SveHov och startades av Per Wilhelm.
– Eftersom jag själv är hovslagare och tyvärr har fullt i min kundkrets så bollar jag alltid vidare kunder till nästa hovslagare.  Inte alltför sällan har även den hovlagaren fullt så honn eller han skickar vidare till nästa. Så håller det ofta på tills kunden så småningom hittar någon som har tid att sko hästen.  Tyvärr kan detta ta tid vilket i första hand dessvärre drabbar hästen, säger han.

Sidan är indelad i län och de hovslagare som är listade kommer upp som antingen gröna eller röda. Grönt betyder att man tar emot nya kunder och rött att man inte tar emot kunder just då. Men SveHov ska även innehålla annat som har med häst att göra. Hovslagare, butiker, seminstationer, tränare och så vidare. Det är gratis att registrera sig.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden