Charlotte Dujardin med Valegro och Valegro junior.
Charlotte Dujardin med Valegro och Valegro junior.

Så skapades Dujardins Valegro-kopia

Hästliv  En Valegro i miniatyr, komplett med OS-schabrak och identiska knoppar, och som dessutom går att gunga på. När Valegro avtackades blev Charlotte Dujardin strålande glad över fästmannens gåva – se här hur den blev till och när Valegro fick möta sin kopia.

Charlotte Dujardins fästman Dean Golding började planera redan 2015 för gåvan till sin dressyrdrottning. En gunghäst i Valegro-modell tog form och överlämnades på Olympia i vintras. I filmen från gunghästens skapare berättar Charlotte hur just en gunghäst är något hon faktiskt önskade sig och att hon längtar efter att en dag förhoppningsvis se sina barn gunga på den lilla Valegro-kopian. Den riktiga Valegro är måhända inte lika överförtjust, men vid mötet ser han ut att tycka att hans artfrände är helt okej åtminstone...