Hästliv
26 april 2017 17:10

Nytt tv-program med Malin söker unga ryttare

I höst sänds realityshowen "Det stora hoppet" med Malin Baryard Johnsson i spetsen. Snart börjar inspelningarna och nu sökes unga hästmänniskor som vill vara med tillsammans med en närstående.

Nytt tv-program med Malin söker unga ryttare
Malin frontar det nya progarmmet. Photographer Roland Thunholm

Det nya programmet, som Aftonbladet skrev om tidigare idag,  har en välkänd frontfigur i form av Malin Baryard Johnsson. Än så länge är det visst hemlighetsmakeri kring programmet, men klart är att Malin fungerar som coach när unga hästpersoner ska lära ut sporten till en mindre kunnig närstående, exempelvis en familjemedlem eller vän.  Vissa tävlingsmoment till häst kommer att ingå och då lär flerfaldiga mästerskapsryttaren Malin passa fint som coach.

– Malin är ett av de största namnet inom sporten. Hon har både pondus och är folkkär, säger Susanne Nylén, presschef på MTG Sverige, till Ridsport om rekryteringen.

Genuint intresse viktigast
Malin är alltså klar, men än är inte deltagarna spikade. Castingen pågår som bäst och nu sökes hästpersoner i åldern 15–25, som förstås helst ska ha en passande anhörig att ta med sig på äventyret. Ridsportgren kvittar eftersom olika discipliner kommer att figurera i programmet. MTG, som ligger bakom programmet, vill inte snäva till det för mycket genom för många kriterier och välkomnar nyfikna att söka.

– Ett genuint hästintresse och vana på hästryggen är det viktiga, medan den anhöriga som ska vara med behöver inte ha någon vana eller intresse sedan innan, säger Susanne Nylén.

”Det stora hoppet” kommer att sändas på TV3 och Via Free i höst. Inspelningarna tar vid under försommaren och pågår under juni månad.

För den som vill ha mer information eller anmäla sig gäller mailadressen tvcasting@live.se

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden