Hästliv
27 april 2017 07:56

Rolf-Görans gamla hästar njuter på betet

(Uppdaterad med klipp) Ett litet filmklipp från Edwina Tops-Alexander ger ett smakprov på hur gött några av gamla topphästarna har det. Ett järngäng med toppston strosar i hagen med mästerskapsmedaljören Pialotta i täten.

Rolf-Görans gamla hästar njuter på betet
Järngänget med Pialotta först.

Edwina Tops-Alexander, som är gift med Rolf-Göran Bengtssons tidigare chef Jan Tops, har postat videon som visar några forna superston födda i början av 90-talet som strosar i hagen.

Bland dem syns två av Rolf-Göran Bengtssons riktiga topphästar. Med Roofs vann Rolf-Göran Grand Prix-klasser, ett världscupkval och hoppade EM 1999. Roofs togs över av Tops lagom till OS i Sydney närmade sig. Med Pialotta blev det ännu fler Grand Prix-vinster i början av 2000-talet och ett EM-brons 2001. Ekipaget var ett VM-hopp, men Jan Tops sålde hästen strax före mästerskapet. Pialotta blev så småningom framgångsrik med Edwina Tops-Alexander.

I klippet går såväl Roofs som Pialotta i hagen och har det bra tillsammans med andra gamla storhoppare. Pialotta har vanan inne från allehanda ärevarv och tar såklart täten även här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden