Hästliv
10 maj 2017 13:03

Balsnörena som blev inredning

ńr du också trött på gamla balsnören som ligger och skräpar bland alla höpåsar?
Det var Hillevi Andersson och hon kom på en lösning för att återanvända snörena: hon gjorde mattor av dem.

Balsnörena som blev inredning
De flesta brukar kasta sina gamla balsnören. Hillevi Andersson kom på en idé om hur man kunde återanvända dem.

– Jag har alltid hållit på med hästar och har undrat över vad man skulle kunna göra med de där balsnörena, berättar Hillevi Andersson för Ridsport. Sedan började jag på en utbildning för att lära mig att väva och när vi hade tema återbruk valde jag att göra någonting av snörena. 

Det krävs lite engagemang för att göra en dörrmatta, dels behöver du en papperskasse full med snöre och dels behöver du ta dig tiden att väva ihop allting. 
– En matta tar ungefär 8-10 timmar att göra. Sen kan det nog gå fortare om man gör flera på en gång. Men det ska ju bli snyggt också och det är svårast, säger Hillevi. 

Vill inspirera andra
Med mattorna hoppas hon att andra ska bli inspirerade till att återanvända material för att skapa nya saker. Om man inte har tillgång till snören själv tipsar hon om att åka till närmaste stall för balsnören finns det alltid gott om. 

Efter att Hillevi la ut ett inlägg om dörrmattan på Facebook började folk fråga henne om hon skulle kunna tänka sig att sälja mattorna. Idag kan hon tänka sig att producera vid förfrågan men det blir då ingen massproduktion.


Såhär kan en färdig matta gjord av balsnören se ut. Foto: Hillevi Andersson

Text: Julia Brente

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden