Hästliv
9 juni 2017 09:30

Här får 100-åringen rida igen

Hon trodde nog aldrig att hon skulle få rida igen. Men med lite hjälp får 100-åriga Lill Sommansson från Vetlanda återigen sitta upp och göra det hon älskat så högt hela livet.

Här får 100-åringen rida igen

Vetlandaposten rapporterar idag om solskenshistorien som lämnar få ryttare oberörda. Inga-Lill Sommansson, 100 år, får med bland annat tidningens hjälp åter en möjlighet att sitta upp och rida igen och förverkligar sin dröm om att rida än en gång.

Lill Sommansson var aktiv ryttare vid yngre år och berättar för Vetlandaposten att hon bland annat var en av dem som såg till att Vetlanda för många år sedan fick ett av sina första ridhus.

Nu har hon inte suttit upp på länge, men med lite hjälp från marken tar hon sig upp på fjordingen Fenella och rider några varv i ridhuset, tre månade efter sin 100:e födelsedag.

Hundraåringens kommentaren efter avsittningen är obetalbar:
”Att rida är som att gå med rollator. Första gången är det jädrigt svårt men ju mer man övar desto bättre blir man.”

Se hela det hjärtevärmande inslaget som Vetlandaposten filmat här.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden