Hästliv
21 september 2017 06:45

Här är deltagarna i ”Det stora hoppet”

I TV3:s nya program står en häst på spel. Sex hästtjejer och deras pappor tävlar i "Det stora hoppet" – här är alla deltagare.


Här är deltagarna i ”Det stora hoppet”
Hela gänget i "Det stora hoppet". Foto: Viafree.se

I ”Det stora hoppet” som har premiär i oktober deltar hästtjejer och deras pappor som är nybörjare på hästryggen. Bland domarna finns kända namn som Peder Fredricson, Sara Algotsson Ostholt, Henrik von Eckermann, Charlotte Haid Bondergaard och Rolf-Göran Bengtsson.

Malin Baryard Johnsson är coach på vägen mot priset, en 5-årig häst som Malin beskriver som en supertalang i hoppning. Henrik Johnsson är programledare.
– Jag gillar alla pappornas ärlighet, det syns tydligt att alla tvingas lägga sitt öde i döttrarnas händer. Rollerna byts, barnet står för tryggheten när papporna sitter i sadeln, där rädslan och viljan att vinna styr, säger Henrik Johnsson i ett pressmeddelande.


Dotter och far Ling-Vannerus är två av deltagarna. 

Bland deltagarna finns en del välbekanta namn. Exempelvis har Klara Hammrström och Tiffany Ling-Vannerus ridit framgångsrikt på mästerskapsnivå.

SAMTLIGA DELTAGARE:
•Klara Hammarström, 17 år (student) och Eskil Hammarström (hjärtläkare), 67 år, Höllviken
Eskil är tiobarnspappa och pensionerad hjärtläkare med sex barn som mer eller mindre rider på elitnivå. Själv har han aldrig suttit på hästryggen, men nu är det dags att testa vad det är för hemlighet som hans barn älskar så mycket.

•Julia Longoni, 23 år (veterinärassistent) och Timmy Asplund (källarmästare), 52 år, Stockholm
Familjen bor på en hästgård i utkanten av Stockholm. Julia har ridit sen hon var fem år gammal, medan Timmys idrottserfarenheter helt har vunnits på fotbollsplanen. Han hade suttit några få gånger på hästryggen innan Det stora hoppet. 

•Victoria Ryhnell, 18 år (student) och Niclas Ryhnell, 51 år (köksmästare), Eskilstuna
Victoria har ridit sen hon var 3-4 år, medan Niclas erfarenhet har varit att hänga i stallet som pappa till inbitna hästtjejer. Han har suttit några gånger på hästryggen.

•Fanny Berglén, 15 år (student) och Magnus Granberg (företagare), 44 år, Bollnäs
Magnus var en av Sveriges bästa bandyspelare i början av 2000-talet, och stor stjärna i Bollnäs, men han har aldrig suttit på häst förut. Bonusdottern Fanny däremot har föredragit stallet framför brukets nationalsport. Hon blev hästfrälst när hon var 12 år. 

•Tiffany Ling-Vannerus, 24 år (företagare/modell) och Johan Ling-Vannerus (företagare), 60 år, Gent/Ängelholm
Tiffany driver ett företag inom dental- och hudvårdsprodukter i Belgien, men arbetar också som modell. Hon har ridit sen hon var fem år, medan Johan hade suttit på hästryggen två gånger innan Det stora hoppet, en gång som turist på en amerikansk ranch.

•Felicia Högrell, 23 år (student) och Hans Gustavsson, 55 år (elkonstruktör), Borås/Uppsala
Felicia var fem år när hon satte sig på en häst första gången, medan pappa Hans har suttit på häst tre gånger, men aldrig i en tävlingssadel.

Källa: Pressmeddelande från TV3

Klara Hammarström, här på ponny-EM 2015, deltar med sin pappa Eskil. Foto: Lottapictures

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden