Sverige
12 oktober 2012 11:13

Misstänkt misshandel i stall

När Elin Aldén kom till stallet på onsdagseftermiddagen var hennes hästs täcke trasigt, och hästen hade svullnader på kroppen. Elin har nu gjort en polisanmälan om djurmisshandel.

– Det finns ingenting i hagen som hon kan ha gjort sig illa på. När jag tog in henne i onsdags var täcket trasigt och hon hade märken och svullnader på båda sidorna. Jag vill ju inte tro att någon vill henne eller mig illa, men det enda som matchar skadorna är en järnbalk som står innanför stalldörren, säger Elin till Sundsvalls Tidning.

Elin misstänker att någon tagit sig in i stallet i Matfors under natten mot onsdag. Stoet har fyra märken på ena sidan av ryggen, som ser ut att kunna komma från balken.
– Det matchar precis, vi ser ingen annan förklaring. På den andra sidan var hon rejält svullen och öm. När jag tog på hennes rygg så visade hon tydligt att hon hade ont, säger Elin till tidningen.
Händelsen är nu polisanmäld som djurmisshandel.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden