Sverige
18 april 2012 16:34

Det var för dyrt

Det tog för lång tid och blev för dyrt tyckte förvaltningsrätten och sänkte den avgift som länsstyrelsen hade debiterat ägaren till en hästgård.

Förvaltningsrätten i Umeå sänkte avgiften från 6 017:50 kronor till 4 197:50 kronor. Domstolen ansåg att länsstyrelsens handläggning av ärendet – åtta timmar – inte kunde bedömas som rimlig.

Länsstyrelsen har överklagat till kammarrätten och skriver att tidsuppgiften är korrekt dels därför att  betydande brister upptäcktes på hästgården som bedriver turridning. Dels därför att det inte bara handlar om skrivandet av kontrollrapporten utan även planering, registerhållning, protokollföring, rapportering, granskning av yttrande, telefonsamtal, förberedelser samt upprättande av handlingar.

Länsstyrelsen menar att det är principiellt viktigt att prövningstillstånd beviljas så det ”klarläggs att länsstyrelsen har rätt att ta ut avgift för all den tid som lagts ned för kontrollen i tillsynsärendet” skriver ATL.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden