Sverige
6 april 2012 14:32

Touch avlivad efter olyckshändelse

Linda Heed fick på skärtorsdagen låta avliva Touch efter en olyckshändelse utanför hagen.

– Det är enormt tråkigt men det fanns inget alternativ. Jag får tänka tillbaka på alla glada stunder vi haft tillsammans, säger Linda.

Touch (val f -98 e Turban Rose-Star Regent xx, uppf K Ekman, äg KG Petersson) hade genomgått en lindrigare operation efter en lättare skada. Han har därefter vilat under innesäsongen och till den kommande utomhussäsongen var han en av flera tänkbara hästar för superligan.

– Han hade kommit ut från hagen och på något sätt halkat och vridit en kota på ett framben. Han gick aldrig omkull men hade fått en splitterfraktur på tre ställen och vår veterinär konstaterade att det inte fanns något att göra för honom, berättar Linda.

Touch var Lindas förstahäst under flera år. Hon började tävla honom 2008 och har nått placeringar upp till internationell Grand Prix på 1,60-höjder. Tillsammans har de vunnit två bilar, den senaste under fjolårets Stockholm International Horse Show i Globen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden