Sverige
15 maj 2012 13:40

Tonårstjejer åtalas för skadegörelse

Tre tjejer - 16, 17 och 18 år gamla - åtalas nu för skadegörelse, då de ska ha klippt av man och svans på flera hästar på Hudiksvalls Rid- och ponnyklubb en natt i februari i år.

En av tonårsflickorna ska ha känt sig utfryst och hade därför lämnat ridklubben sedan en tid tillbaka. När flickorna träffades bestämde de sig för att ta sig in i stallet för att hämnas, och klippte av man och svans på fem hästar och ponnyer. De släppte även ut två ponnyer utan täcken. Händelsen upptäcktes på morgonen efter, då några ryttare kom till stallet, skriver Hela Hälsingland.

Tjejerna åtalas nu för skadegörelse, och fallet kommer inom kort att tas upp i Hudiksvalls tingsrätt. Den yngsta flickan har erkänt att hon var med i stallet under natten, men menar att hon inte klippte – hon ska istället ha lyst med sin mobiltelefon så att de andra flickorna såg vad de gjorde. 17-åringen har erkänt att hon klippte av svansar och manar, och den äldsta flickan har enligt tidningen skrivit på Facebook att det var hon som gjorde det, men hon nekar nu till brott.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden