Sverige
3 juli 2012 15:52

Falsterbo JO-anmäler närpolischef

Falsterbo Ryttareförening, en av arrangörerna till Falsterbo Horse Show, JO-anmäler en närpolischef i Skåne för att ha agerat i strid med bestämmelserna i Ordningslagen.

Enligt ett pressmeddelande från Falsterbo är det biträdande närpolischefen för Söderslätt i Skåne, Mats Hammar, som har bestämt att arrangören av årets Falsterbo Horse Show ska betala 200 000 kronor för polisbevakning. Exakt hur man har räknat ut detta belopp är oklart enligt arrangören.

Falsterbo Ryttareförening lämnade in en ansökan till polisen om att få arrangera Falsterbo Horse Show den 11 januari 2012. I sådana ansökningar ska enligt Ordningslagen (11 §) beslut meddelas så snart som möjligt, vanligtvis mellan 1–14 dagar efter att ansökan kommit in.

I Falsterbos fall tog det dock drygt fem månader innan polisen och Mats Hammar valde att meddela sitt beslut, att ansökan ej beviljats, den 21 juni.
Enligt pressmeddelandet kommer därför Falsterbo Ryttareförening nu att JO-anmäla Hammar, för att ha agerat i direkt strid med bestämmelserna i Ordningslagen.

I beslutet ansåg Hammar att det är Falsterbo Horse Show AB som ska ansöka om tillstånd. Det har man nu gjort, och i det tillstånd som beviljades den 29 juni 2012 står det att FHS ska betala 200 000 kronor för polisens kostnader under tävlingar samt på campingen.

Falsterbo Horse Show arrangerar inte någon egen camping och man menar att det på tävlings– och evenemangsområdet inte varit något polisingripande under de senaste 25 åren.

”Vi undersöker nu genom våra advokater om Hammar, genom att lämna osanna och oriktiga uppgifter gjort sig skyldig till tjänstefel eller fel eller försummelse vid myndighetsutövning vilket kan leda till skadestånd” skriver Falsterbo i pressmeddelandet.

Läs hela pressmeddelandet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden