Sverige
18 augusti 2012 08:00

Hästar i bedrövligt skick

Sju ston och ett föl var i så bedrövligt skick att länsstyrelsen beslutade att de skulle tvångsomhändertas. ńgaren är misstänkt för djurplågeri.

– Det handlar om vanvård, säger Peter Stenberg, djurskyddsinspektör på länsstyrelsen, till Helsingborgs Dagblad.

Efter anonyma anmälningar om magra hästar i dåligt skick gjorde djurskyddet en inspektion hos hästägaren i Kullabygden som har närmare 50-talet djur. Enligt Stenberg är det ett solklart fall av dålig hästhållning. De omhändertagna djuren har fått dåligt med mat och var snudd på utmärglade. De hade även långa hovar som behövde verkas.

Hästägaren menar att länsstyrelsens agerande är översitteri. Han har hållit på med hästuppfödning i 50 år men aldrig varit med om något liknande och förklarade att ett par av de avmagrade hästarna varit sjuka länge men att han precis fått ordning på det. Hästägaren kommer att överklaga länsstyrelsens beslut skriver tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden