Omhändertagen häst avlivad

Sverige  Åtta hästar omhändertogs i förra veckan på en gård i Kullabygden. En av hästarna har nu avlivats, då den var så mager att den togs bort av djurskyddsskäl.

För en vecka sedan besökte man hästägarens gård, efter anonyma tips om vanvård. På gården fanns närmare 50 hästar, där sju hästar och ett föl omhändertogs direkt. Hästarna kördes till polisens djurpensionat, men redan dagen efter omhändertagandet tvingades man avliva en av hästarna.
- Den var så avmagrad att beslut fattades om avlivning av djurskyddsskäl, säger länsveterinär Charlotte Kamaterou till Helsingborgs Dagblad.

Även stoet med föl rapporteras vara i mycket dåligt skick. Samtliga hästar får veterinärvård, men vad som ska hända med dem är ännu inte bestämt.
- Först i nästa vecka kommer vi att fatta beslut om vad som ska hända med hästarna. Vi ska ta ställning till om de ska säljas eller avlivas, säger Charlotte Kamaterou till tidningen.
Även de resterande hästarna på gården ska kontrolleras.

Mannen som äger hästarna har fram till lördag den 25 augusti på sig att yttra sig, men har inte hört av sig till länsstyrelsen ännu.

Läs mer