Sverige
13 februari 2013 15:57

Bökeberg sålt utan tillstånd

För mindre än en månad sedan förklarade ägarna till Bökebergs Gård att man nu satsade framåt, efter att ha haft problem med stora skulder. Men nu är arenan såld till ett bolag i Linköping.

Ägarna till Bökebergs Gård har sålt hela ridanläggningen, tillsammans med all mark, till PS försäljningskonsult AB i Linköping för 21,1 miljoner kronor – trots att det finns beslut om kvarstad på gården.
– Att sälja egendom efter att den belagts med kvarstad är inte tillåtet. Det är ett lagbrott som är straffbart, säger kronofogdekommissarie Lennart Andersson till Sydsvenskan.

I december 2012 skulle Bökebergs gård AB säljas på exekutiv auktion – en auktion som stoppades i sista stund. Men bolaget har fortfarande obetalda skulder på sammanlagt 18,6 miljoner kronor och kronofogen har därför belagt arenan och två stall med kvarstad, vilket innebär att ägarna inte har rätt att sälja förrän de gjort sig skuldfria.

Sydsvenskan har sökt Monica Andersson, en av de två ägarna, men hon vill inte kommentera försäljningen. För Kronofogden kommer försäljningen som en överraskning, och man planerar nu att ta kontakt med de nya ägarna för att informera om att byggnaderna fortfarande är belagda med kvarstad som säkerhet för obetalda skulder, skriver tidningen.

Läs mer i de relaterade artiklarna i högerspalten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden