Sverige
27 september 2013 10:50

Ardennerhästar på torget

Två stora ardennerhästar i naturlig storlek kommer att pryda Sjöbo torg i Skåne från och med imorgon. Det är konstnären Jackie Kaplan Persson som står för statyerna, som är byggda av bland annat cement.

Ardennerhästar på torget

Imorgon klockan 12 kommer hästarna att invigas på Sjöbos nya torg i samband med Sjöbodagarnas festival som har temat hästar. Jackie Kaplan Persson har arbetat med flera material för att bygga hästarna i dess naturliga storlek.

– Först byggde jag skelettet med en starkt nät, något som tog längst tid i processen att genomföra. Sedan har jag svetsat ihop järn på benen för att bygga en stark bas. Varje ben är fyllt av fiberglascement, medan kroppen och huvudet är ihåliga, berättar hon.

På nätet har hon sedan lagt flera lager av fiberglascement som hon sedan arbetat med för att skulptera fram lager. De sista lagret är gjort av fin betong.

–  När man klappar en häst kan man känna alla dess muskler, vilket jag tycker mycket om. Därför har jag valt att arbeta med cement,  som också går väldigt snabbt att arbeta med.

Jackie Kaplan Persson passade på att fota hästarna när de blev hämtade av en lastbil med kran.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden