Sverige
31 oktober 2014 11:17

Framåt för ridsporten i Varberg

I Varberg får ridsporten bara en fjärdedel så mycket medel som ishockeyn får. Nu vill politikerna att kommunen satsar mer pengar på ridsporten.

I Halland har kultur- och fritidsförvaltningen undersökt hur resurserna fördelas mellan olika sporter i kommunen. 190 kronor per deltagartillfälle, det är vad ishockeyn får i form av stöd från kommunen. Motsvarande siffra för ridsporten är 37 kronor, alltså knappt en fjärdedel.

– Det ger oss ett motiv att göra satsningarna på ridsporten. I slutändan är det en budgetfråga, men vi hoppas att vi får med oss kommunfullmäktige, säger Christofer Bergenblock (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, till Hallands nyheter.

Efter en utredning har nu ett förslag tagits fram för att förbättra ridsporten i kommunen. Man vill bland annat att ridföreningarna ska få mer ekonomiskt stöd för att rusta upp anläggningarna och man ska se över ridleder och dess underhållsbehov. Dessutom föreslås en ny kommunal ridanläggning inom tio år.

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden