Sverige
24 oktober 2014 07:25

”Rejält besviken på regeringen”

Det blev ingen höjning på 300 miljoner kronor till ökade resurser till idrotten, trots ett löfte från Socialdemokraterna. Dagens stöd till idrott kvarstår - och Riksidrottsförbundets ordförande Karin Mattsson Weijber är rejält besviken.

Löftet var ett ökat stöd på 272 miljoner kronor till idrott och fram till i torsdags såg det ut att bli så.
– Från socialdemokraterna har vi inför valet sagt att vi vill öka stödet. Framförallt vill vi hitta vägar för att avgifterna inte ska fortsätta öka, utan minska, så att fler barn kan ta del av en vettig idrottsverksamhet, sa idrottsminiter Gabriel Wikström i onsdags, enligt Idrottens affärer.

När så budgeten lades fram igår, torsdag, blev det inga extra pengar över till idrotten. Stödet från staten ligger kvar på 1,7 miljarder kronor, ett summa som varit oförändrad sedan 2009.

Den uteblivna ökningen ska ha berott på att MP och V tyckte något annat. Trots det ser Karin Mattson Weijber det hela som ett svek.
– S (Socialdemokraterna) lovade redan i skuggbudgeten förra året 272 miljoner till idrottsrörelsen och vi har haft en hel del samtal med dem både kring våra argument och hur vi ser på det så vi är jättebesvikna att det blev noll, säger hon till sajten.

I en krönika förklarade hon också att hon tycker att kravet på en ökning på 300 miljoner kronor var fullt rimliga, ”inte minst eftersom två tredjedelar i praktiken handlar om en återställare för att komma tillbaka till 2009 års nivå.”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden