Sverige
22 november 2014 16:53

Gammal tradition i miniversion

Traditionen med Flyingeuppvisningar på höstkanten är över sedan några år. Men i samband med Flyinge Indoor bjöds publiken på en minivariant av den gamla traditionen.

Gammal tradition i miniversion
Krister.Lindh

– 40 minuter, intensivt, men det var den tid vi fick för TV-bolaget innan finalerna i Swedish Riders Trophy, berättade Flyinges vd Marianne Lilja Wittbom.

Sju nummer hann man med och det var fint besök, från de tyska stuterierna Redefin och Neustadt-Dosse som kom med beriden musikkår, ungersk post och á la Celle med Quadronneur (e Quaterback-Sandro Hit), totalt 18 hästar.

– Det var en sorts payback från i fjol när vi åkte på Neustadt-Dosses jubileum med tolv hästar, sa Marianne.

Fredrik Persson visade ett fyrspann med hästar som sedan fick sadlar på sig och demonstrerade att de även kunde hoppa och gå dressyr.
– Välutbildade hästar kan allt, underströk Marianne Lilja Wittbom.

Stor plats i showen lämnades åt direktören själv. Bo Jenå vurmar för frihetsdressyr och imponerade nu med några av skolhästarna, innan det bjöds på en högkvalitativ Pas de Quattre, en dressyruppvisning med Hannes Melin, Olof Axelsson, Elin Aspnäs och Jeanna Högberg.

Uppvisningen blev en succé. Det var slutsålt i ridhallen denna lördagseftermiddag.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden