Sverige
22 november 2014 14:49

Hästar stoppar jakt på rådjur

Efter klagomål på att lösspringande jakthundar stör hästarna i området har kommunstyrelsens avgående ordförande Martina Mossberg (M) stoppat all jakt med hund i ett av Haninges mest rådjurtäta områden.

Området Åby utanför Väster­haninge är inte bara rådjurtätt. Det är också hästtätt och enligt Martina Mossberg får jakt på kommunens mark inte leda till konflikter eller orsaka Haningeborna bekymmer.

Enligt jaktledaren Ramazan Acaralp går det inte att bedriva korttidsjakt utan hundar. Med jakt på förutbestämda datum en gång varann­an vecka mellan oktober och januari  tycker Acaralp att det är märkligt att det inte accepteras.

– Hundarna behövs i jakten. Om man vet att det jagas vid en speciell tidpunkt varannan vecka behöver man inte vara ute med hästar just då, säger Acaralp till Mitt i Stockholm.

Haninges markförvaltare Anders Odd har aldrig tidigare hört talas om att jakt stoppas efter klagomål. Han tycker det är olyckligt och att jakten handlar om en ibland förekommande störning som kanske borde accepteras när man valt att bo på landet skriver tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden