Sverige
26 november 2014 10:02

Ryttargalan direktsänds i tv

I kväll är det dags för den nionde upplagan av Ryttargalan och nya pristagare ska koras. Horse1 direktsänder Ryttargalan från Berns i Stockholm - det är första gången galan tv-sänds. Ridsport är givetvis på plats och direktrapporterar.

Ryttargalan direktsänds i tv
Ryttargalan är en av årets höjdpunkter för många. ArkivFoto: Roland Thunholm

Ryttargalan har under sina åtta år aldrig visats i tv. När den nionde upplagan ska dela ut priser till förtjänta under 2014 sker det direktsänt i betalkanalen Horse1.

Kanalens grundare och vd, Tim Smart, är även på plats för att dela ut priset för ”Bästa svenskfödda häst” i finalen av Swedish Riders Trophy 2014.  Vinsten, 50 000 kronor samt en unik bronsstatyett designad av den unga svenska konstnären Oskar Korsár, gick till Mariana Juhlin som både äger och är uppfödare till hästen Easy Q (val f -04 e Quite Easy-Bob´s Vision xx) som hennes dotter Jennie red till tredje plats i finalen.

Under kvällen kommer bland annat Ridsports eget pris, Årets komet, att delas ut till den ryttare som ni läsare själva röstat fram.


Frida Andersén blev Årets komet 2013. Ridsports fälttävlansskribent Annelie Frank delade ut priset. Foto: Roland Thunholm.

Vid 17:30 börjar gästerna anlända och 19:15 inleds galakvällen till bords med Jessica Almenäs. Sändningen på Horse1 börjar klockan 20.45.

Följ hela galan på tidningenridsport.se och via Ridsports Instagram.

Här kan du se alla nomineringar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden