Sverige
18 december 2014 13:16

Gemensam organisation för Flyinge och Strömsholm

De två riksanläggningarna, Flyinge och Strömsholm, ska gå samman i en enda organisation. Det meddelades i ett pressmeddelande under onsdagen.

Gemensam organisation för Flyinge och Strömsholm
Strömsholm och Flyinge ska gå samman i en gemensam organisation. Här ridhuset på Strömsholm.

Syftet är att stärka utbildningen och utveckla verksamheterna inom både ridsport och avel. För att kunna göra det med oförändrade resurser har nu Svenska Ridsportförbundet, AB Trav & Galopp, Hästnäringens Nationella Stiftelse och Swedish WarmBlood beslutat att samla en gemensam organisation för Flyinge och Strömsholm, som blivit alltmer likartade.

En och samma VD ska anställas för båda anläggningarna, samt en gemensam ledningsorganisation och styrelse. Svenska Ridsportförbundet kommer att ta ett ökat ansvar för verksamheten vid Flyinge, vilket ATG i dag har. HNS kommer fortsatt att ha det övergripande organisatoriska och ekonomiska ansvaret för alla tre riksanläggningarna.

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden