Sverige
15 december 2014 15:33

HNS-chef tar över Flyinge

Kees de Jong går in som vd för Flyinge från och med onsdag. Kees de Jong är i dag affärsområdeschef för alla tre riksanläggningarna på HNS.

När styrelsen i Flyinge AB samlas på onsdag kommer Kees de Jong att utses till vd efter Marianne Lilja Wittbom, som sade upp sig i oktober. Det bekräftar styrelsens ordförande Leif Zetterberg för Ridsport.

– Vi går in i ett kvartal som är väldigt intensivt, och då har vi valt att lösa det så här tills vidare. Samtidigt blir utbildningschefen Niclas Erwall ställföreträdande vd, och både Kees och Niclas är väl insatta i verksamheten, säger Leif Zetterberg.

Kees de Jong är en av de anställda på HNS, Hästnäringens Nationella Stiftelse, som har det organisatoriska och ekonomiska ansvaret för riksanläggningarna. Han är affärsområdeschef för alla tre riksanläggningarna; Flyinge, Strömsholm och Wången.

Marianne Lilja Wittbom avgår som vd vid styrelsemötet på onsdag, trots att hon inte slutar förrän i april enligt uppsägningstiden.

– För att inte riskera något vacuum så har styrelsen och Marianne kommit överens om detta, säger Leif Zetterberg.

Någon rekrytering av ny vd har ännu inte startats, men att Kees de Jong blir vd för Flyinge är inte någon permanent lösning, enligt Zetterberg.

– Vi gör så här för att ha tid att hitta en långsiktig lösning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden