Sverige
24 december 2014 06:58

”Jag kunde varit död”

För drygt två veckor sedan blev Birgitta Wentzel Hägg och hennes häst påkörda under en ridtur. Olyckan kostade hästen livet och skadade Birgitta Wentzel Hägg själv svårt.

Det är Nya Wermlands-tidningen, NWT, som berättar om olyckan och att Birgitta Wentzel Hägg är hemma från sjukhuset. 

Hon och en väninna var ute och red på en smal väg när en bil kom i hög fart. Utan att sakta ner körde bilisten på Birgitta Wentzel Hägg och hennes häst som blev lite orolig och vände ut i vägen. Hästen blev så svårt skadad att det fick avlivas på plats. Birgitta Wentzel Hägg fördes med ambulanshelikopter till sjukhus där det konstaterades att hon hade frakturer i ländryggen, brutna revben och hjärnskakning. 
– Jag har ju faktiskt haft tur och känner tacksamhet över att leva. Det är många som sagt till mig att jag lika gärna kunde ha varit död i dag, säger Birgitta Wentzel Hägg till NWT mitt i sorgen efter sin häst.

Bilförarens förklaring till händelsen är att han blev bländad av den lågt stående solen. Han har dock inte förklarat varför han inte minskade farten när han hade så dålig sikt. 

Birgitta Wentzel Hägg och hennes väninna har otaliga ridtimmar ute tillsammans. De har mött fordon av alla de slag tidigare utan problem. Men för att det ska fungera mellan olika fordon i trafiken gäller det att alla tar hänsyn till varandra, vilket inte var fallet den här gången. 

Birgitta Wentzel Hägg planerar att skaffa en ny häst och vara tillbaka i sadeln så fort som möjligt.
– Jag känner ingen rädsla. Kanske är jag hjälpt av att jag inte har några minnesbilder av själva olyckan, säger hon.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden