Sverige
25 mars 2014 20:18

Daniel om Ryttareliten

I förra veckans avsnitt av Ryttareliten var det många reaktioner på Daniel Zettermans agerande mot sin hästskötare. I dagens avsnitt blir det också mycket Daniel Zetterman. Ridsport har fått en exklusiv intervju med hoppryttaren som plötsligt har blivit tv-stjärna.

Daniel om Ryttareliten
Daniel Zetterman menar att man måste vara tydlig som ledare, apropå kritiken mot förra veckans avsnitt av Ryttareliten, där han tillrättavisade sin hästskötare på tävling. Lotta Gyllensten

I första avsnittet av SVT:s serie Ryttareliten var det dressyrryttaren Charlotte Haid Bondergaard som fick igång kommentarer från tittarna. I förra veckans avsnitt fick Daniel Zettermans hårda ord till sin hästskötare tittarna och Ridsports läsare att reagera. Hoppryttaren visade tydligt sin irritation när hans hästskötare inte hade skött sina uppgifter på rätt sätt under tävlingarna i Globen. 
– Jag förstår inte kritiken. Som ledare måste jag markera om mina hästar inte blir ordentligt omhändertagna. För mig är det viktigt att hästarna sköts och mår bra. Detta gäller speciellt skötsel och förberedelser inför tävling, berättar Daniel Zetterman.
– Och situationen blev väl kanske lite mer dramatisk i tv än vad det var i verkligheten. 

Även i kvällens avsnitt blir det starka känslor med Daniel Zetterman i fokus. Tv-teamet följer honom när han tar beslutet att sälja sin topphäst Glory Days. 
– Det var ett svårt beslut att sälja. Jag tror att alla ryttare på elitnivå med en stjärna som Glory Days har varit i liknande situation, berättar Daniel Zetterman.
– Men för att nå framgång behövs det ekonomi till fortsatta satsningar, för att få fram nya stjärnor.  Det går så fint för Glory Days och hans nya ryttare. Jag visste att också att han skulle få ett fint och bra hem och det gjorde beslutet lite enklare. 

Daniel Zetterman har varit öppen med sina känslor även när det gällde hans föräldrars skilsmässa. 
– Anledningen till att jag var öppen var för att förklara hur min och Alex (Daniels bror Alexander Zetterman som också är med i serien, reds anm) satsning mot toppen förändrades drastiskt när våra föräldrar skildes. De båda var viktiga i vårt team. 

Hur var det att spela in serien?
– Det tog inte lång tid innan man kände sig bekväm med kamerorna. De har varit som en fluga på väggen. Hela upplevelsen har varit rolig och intressant. 
Vad var det som gjorde att du valde att vara med?
– Det var nervöst att ta beslutet efter att de hade frågat oss. Men Strix och SVT gav ett bra intryck. Jag var tydlig med att jag inte var intresserad av någon sorts dokusåpa där man blir förlöjligad. 

Daniel Zetterman har sett serien och tycker att den är bra.
– Det blev mycket bra tv. De har har framhävt alla deltagares olika personligheter för att få en fungerande dynamik som gör att tittarna hittar sina favoriter. Jag är väldigt rak som person och kan tycka att jag ger ett djupt och ärligt intryck. Ibland kan jag tycka att de kanske visat lite väl mycket av min allvarliga sida så här långt. 
– Men jag hoppas att tittarna uppskattar serien och att sporten får ett lyft. Alla vi har bjudit mycket på oss själva. Det krävs mod att ställa upp i ett sådan här tv-serie. 

Här kan du se andra avsnittet av Ryttareliten. Tredje avsnittet sänds i kväll klockan 20 på SVT1 samt i SVTPlay.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden