Sverige
12 mars 2014 09:44

Charlotte om Ryttareliten

I går sändes det första avsnittet av Ryttareliten i SVT. Kommentarer på facebook har varit översvallande positiva men det finns även vissa kritiska rösten dels om programmet i allmänhet och dels om bilden av dressyrryttaren Charlotte Haid-Bondergaard.

Charlotte om Ryttareliten
Charlotte Haid-Bondergaard i SVT:s morgonprogram.

Ridsport fick kontakt med Charlotte, som rest direkt från tävlingarna i franska Vidauban till Barcelona för ett internationellt meeting över två helger, för att få hennes kommentar om både programmet och om hennes egen framtoning i det första avsnittet.

– Jag tycker det är jättebra att ridsporten fått en hel serie program som visar den verklighet och den press vi lever i. Vi är den näst största sporten och ju mer vi kan synas desto bättre möjlighet att intressera större publik och nya sponsorer. Jag tvekade aldrig när jag blev tillfrågad om att vara med i programmet.

Det finns kommentarer på facebook om att du framställs som en bortskämd tonåring. Har du sett det första programmet?

– Jag har sett mer eller mindre av de fyra första avsnitten men jag såg inte på programmet i går eftersom jag är i Barcelona. Jag kan bara vara mig själv och inte ansvara för hur andra uppfattar mig men jag vet så klart att det finns avundsjuka inom ridsporten likaväl som i andra branscher. Avsnittet handlade mycket om Falsterbo, där jag bland annat hade en ny häst. Många förstår inte vilken press det handlar om att tävla på hög nivå och att det finns nervositet och stor spänning inför varje start.

– Jag är tillräckligt gammal för att inte bry mig vad folk tycker och tänker. Det är självklart ett privilegium att tillhöra eliten, oavsett sport, men det är också en pressad värld och de som känner mig och vet vad det handlar om har säkert en mer riktig uppfattning om mig som person. Det kommer också att framgå i kommande program, där jag blir intervjuad och får berätta att jag alltid älskat hästar, att jag fått kämpa för mitt intresse och att jag fått utbilda och kunnat sälja hästar för att nå dit jag nått och skapat det jag har. Det är först på senare tid som min familj insett att jag faktiskt kan det här och börjat hjälpa mig, säger Charlotte Haid-Bondergaard.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden