Sverige
11 mars 2014 20:04

”Han har svikit familjen”

Imorgon sänds första avsnittet av SVT:s serie Ryttareliten. Det är välgjort, bildmässigt och överraskande öppenhjärtigt. Bland annat berättar Daniel Zetterman att han tycker att pappa Royne svikit familjen. Här kan du se ett förhandsklipp från serien, exklusivt för Ridsport.

”Han har svikit familjen”
I serien får vi följa med bland andra Daniel och Alexander Zetterman.

På bästa sändningstid får tittarna först följa med hem till Lisen och Peder Fredricson på Grevlunda, till Charlotte Haid Bondergaard och Rasmus Bondergaard på Kronekulla och till Daniel och Alexander Zetterman på Springfield Farm.

Efter det har tv-teamet följt paren bakom kulisserna på Falsterbo Horse Show. Det är sol, VIP-folk, champagne och mestadels glada segrare.  

Mot slutet av entimmesprogrammet blir känslorna djupare. Det har då blivit höst på Springfield Farm. Ett och ett halvt år har gått sedan sedan Royne Zetterman lämnade gården efter en, som det sägs i programmet, ”uppslitande skilsmässa”.

Aisling Zetterman berättar att uppbrottet var en tuff tid för henne och sönerna. Både känslomässigt och med att bygga upp verksamheten på nytt.

Tittarna får också veta att Daniel inte pratat med sin far på ett år. ”Det är han som svikit familjen på ett dumt jäkla sätt och jag accepterar inte sånt”, säger Daniel.

Några scener senare tävlar far och son mot varandra i Flyinge. I samband med bangången säger Daniel att ”det finns vissa personer här som man kanske inte har så positiva tankar om, men det är inte det man ska lägga energi på”.

Han berättar också hur han tidigare alltid sökt bekräftelse från sin far utan att känna att han fick det.

Enligt producenten Lisen Lindahl, Strix, fanns det inte några betänkligheter kring dessa sekvenser eller att låta Royne Zetterman komma till tals. Möjligen hade man klippt om något, om Royne skulle ha haft några invändningar.

Royne Zetterman fick se programmet i god tid och gav sitt okej.

Här kan du se ett klipp från första avsnittet av serien:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden