Sverige
23 april 2014 20:45

Kvinna medvetslös efter hästolycka

(Uppdaterad) En 18-årig kvinna hittades i tisdags kväll medvetslös i skogen efter att hennes häst hade sprungit hem till stallet utan sin ryttare.

En stor insats med polispatruller och hundar krävdes för att de skulle hitta kvinnan, som gett sig ut till häst vid 18:30-tiden på tisdagskvällen i Norra Mellby utanför Sösdala. 21:15 larmades polisen, då hade hästen kommit tillbaka utan ryttare.

Först vid 23:30 hittade man kvinnan, svårt skadad i skogen.
– Kvinnan låg medvetslös mitt ute i terrängen, säger Peter Martin vid Skånepolisen, till Expressen. Hon fördes till sjukhus med ambulans. Det är ännu oklart hur svårt skadad hon är.

Uppdatering onsdag kväll
– Det hon minns är att hon mötte en svart hund ute på vägen. Hästen slog upp huvudet och träffade Tove hårt på sidan av hjälmen. Min teori är att hon blev vimmelkantig och red därifrån mot skogsdungen där hon till slut tuppade av och föll ner, säger ryttarens mamma till samma källa.

Undersökningarna på sjukhus visar inga sprickor eller brott på ryttaren. Det enda som konstaterats är att hon har en kraftig hjärnskaking och stora smärtor i ländryggen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden