Sverige
10 april 2014 17:15

Tillbaka efter 14 år

För första gången på 14 år blir det en regional dressyrtävling för ryttare med funktionsnedsättning i Stockholm, när Tyresö Ryttarförening arrangerar paradressyr den 21 april.

Ryttarna kan välja att rida egen häst eller låna en av ridskolans och intresset för tävlingen är mycket stort. Det finns många ryttare med funktionsnedsättning  som rider på ridskolor i Stckholmsområdet men möjligheten att tävla är begränsad.

– Det är inte så många klubbar som anordnar tävlingar för ryttare med funktionsnedsättning och istället för att vänta på andra som ska anordna en tävling så bestämde vi oss för att göra det själva. Vi vill visa fler att det går att göra det även om man inte har så mycket erfarenhet, säger Linnea Nyström, aktiv i klubbstyrelsen hos Tyresö RF och initiativtagare till tävlingen, i ett pressmeddelande från Stockholms Läns Ridsportförbund.

Många medlemmar i Tyresö RF har hört av sig och sagt att de är stolta över att klubben ordnar tävlingen och att de gärna hjälper till som funktionärer. I klubben finns också förhoppningen att nypremiären kan inspirera andra klubbar att ta steget och anordna tävlingar för ryttare med funktionsnedsättning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden