Sverige
19 augusti 2014 08:54

200 000 förskingrades i ridklubb

En person misstänks ha förskingrat 200 000 kronor inom Marks Ridklubb, ett hårt slag mot klubben. Den misstänkte personen är nu polisanmäld.

Att någon inom klubben förskingrade pengar misstänktes redan i våras. Den 1 augusti polisanmäldes förskingringen om 200 000 kronor, skriver Borås tidning.
– Det är ett väldigt hårt ekonomiskt slag, men det finns inget direkt konkurshot mot oss, säger den nytillträdde ordföranden Jimmy Edvardsson till tidningen.

Den tidigare ordföranden har själv valt att avgå efter att polisanmälan gjorts. Dock är han inte misstänkt eller polisanmäld, vilket inte heller någon i personalen är. Totalt saknas 200 000 kronor på ridklubbens konton.

– Det är ju möjligt att de saknade pengarna återförs, men i nuläget innebär det ett väldigt hårt slag mot vår ekonomi. Vi kommer att behöva vänta med investeringar och vi har fått anstånd med hyran från kommunen. Vi omsätter runt två miljoner kronor per år så det här är väldigt kännbart.

Klubbens 300 medlemmar infomerades igår kväll om situationen på ett extrainkallat medlemsmöte. Verksamheten kommer att fortskrida som vanligt och lönerna kommer att kunna betalas ut. Ärendet är överlämnat till åklagare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden