Sverige
26 augusti 2014 07:00

Ny utmärkelse till Ulla

Ulla Håkanson fick i lördags ta emot en ny utmärkelse, när hon på Allaktivitetsdagen i Kristianstad utnämndes till "Ņrets Förebild 2014".

Ny utmärkelse till Ulla
Ulla Håkanson (här vid årets Falsterbo Horse Show) blev i lördags Årets förebild 2014 i Kristianstad. Kim C Lundin kim@witnet.se

Utöver medalj och blommor fick Ulla en tavla med den skrivna motiveringen till utmärkelsen;

”Trots relativt hög ålder tävlar denna ryttarlegendar fortfarande på högsta nivå och utbildar nya hästar och som vanligt sker det ute i naturen. Men denna dressyrdrottning har också ägnat sig åt andra sporter och fysiska aktiviteter som judo, squaredans, orientering, bilorientering, skytte, cykling, hästhoppning på toppnivå.

Ulla Håkanson har också  varit starkt engagerad i föreningslivet som lokal chef i Bilkåristerna och drivande i Dressyrringen. Hon har också gjort stora betydelsefulla donationer till ridsporten – inte minst som stöd till unga, lovande ryttarbegåvningar.

Ulla Håkanson utgör ett strålande bevis för att ett liv fullt av fysisk aktivitet och psykisk stimulans bidrar till ett gott och meningsfullt liv, god hälsa och hög livskvalitet, inte minst viktig när man blir äldre.

Ulla Håkanson är därför en god förebild för alla åldrar och är ett paradexempel för betydelsen av fysisk aktivitet och psykisk stimulans genom hela livet. Hon tilldelas därför Challan Boys pris som föredöme 2014″.

I somras utsågs Ulla Håkanson till Tidernas Idrottsprofil i Kristianstads kommun.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden