Sverige
19 augusti 2014 05:11

Varg dödade två hästar

Under natten till lördagen dödades två minishetlandsponnyer av en varg i en hage. Händelsen skedde i Lindesberg i Örebro län.

De två minishetlandsponnyer som dödades hade gått på en restaurerad betesmark längs en kanal i Gammelbo, norr om Lindesberg, skriver Nerikes Allehanda. Man tror att vargen, eller vargarna, kommit in från hagen på sjösidan där det inte fanns stängsel. Området Gammelbo ligger mitt emellan två kända vargrevir och att det var varg som var skyldig till dådet konstaterades av länsstyrelsens besiktningsman i lördags.

Ytterligare ett sto med föl gick i hagen men de klarade sig undan vargen.
– Jag har flyttat mina djur nu och sett till att de är inom stängslade områden. Jag har också pratat med grannarna och varnat dem. Det är inte alls kul, förfärligt, säger djurägaren Inga Ängsteg till NA.se.

Uppdatering tisdag:
Det är ovanligt att vargar ger sig på hästar.
– Det är en unik händelse. Det är första gången som vi konstaterar att varg dödar hästar i Örebro län, även om det rör sig om en liten ras, säger Per Wedholm, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Örebro län, till Expressen.

Djurägare i området har varnats men i övrigt kommer man inte att vidta fler åtgärder.
– Om det skulle fortsätta med angrepp är det möjligt att det kan bli skyddsjakt för varg, säger Per Wedholm till tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden