Sverige
25 september 2014 08:42

Hästmannens sista strid

Ikväll visas "Hästmannen - sista striden" på SVT, uppföljaren om bonden Stig-Anders Svensson som blev rikskänd som Hästmannen 2006.

Hästmannens sista strid
"Hästmannen - sista striden" visas på SVT i början ikväll.

Om programmet:
Bonden Stig-Anders Svensson blev rikskänd som Hästmannen år 2006, samma år som han fråntogs sina kor. Fyra år senare står det klart att han ska förlora sina tre ardennerhästar och beläggas med det som kallas djurförbud. I Stig-Anders fall ett förbud att ens vistas i närheten av hästar eller andra klövdjur.

Men Stig-Anders är fast besluten att fullfölja sitt värv på gården enligt de gamla traditionerna. Angiveri och en avog inställning från Länsstyrelsens djurskyddshandläggare leder till upprepade inspektioner. Hästarnas väl och ve verkar sekundärt i striden, som utvecklats till att bli en principstrid mellan myndigheterna och den ensamme djurägaren.

Svensk dokumentärfilm från 2014 av Peter Gerdehag och Tell Aulin.

Sändningstider:

SVT2 Torsdag 25 sep 2014 kl 20.00
SVT2 Lördag 27 sep 2014 kl 17.10
SVT2 Söndag 28 sep 2014 kl 08.00

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden