Sverige
23 september 2014 13:37

Hasse Wallman död i ridolycka

Hasse Wallman dog i måndags efter en ridolycka. Nöjesprofilen har varit mycket engagerad inom distansritt och tävlat mycket själv. Han blev 78 år.

Hasse Wallman var i fredags med om en ridolycka, ganska nära sitt hem. Vad som hände är oklart. Men skadorna blev alldeles för svåra för att han skulle kunna räddas. I måndags gick han bort vid en ålder av 78 år.

– Han gick bort genom att göra det han älskade absolut mest, och det var att rida på sina hästar. Det var en otroligt oturlig olycka, säger Mikael Gordon Solfors, som jobbade med Hasse Wallman och stod honom nära, till Nöjesbladet.

Hasse Wallman är mest känd som grundare av Wallmans salonger i Stockholm för 50 år sen och har stått bakom musikaluppsättningar som ”Cats”, ”West Side Story”, ”Annie get your gun”, ”Grease”, ”Hair” och ”Gökboet”. 1991 fick han ta emot Guldmasken för sina insatser i nöjesvärlden.

Hasse Wallman har varit mycket engagerad inom distansritt och red också mycket jakter. I distansritt var han mycket flitig, han deltog i EM 1987 och ingick i laget. Han blev svensk mästare 1987 och nordisk mästare 1990. Sin sista tävling i distansritt red han 2009 och Hasse Wallman har totalt 3510 genomförda tävlingskilometer. Han var också initiativtagare till hinknisse-pris, där man fick rösta fram årets bästa groom varje år med en teaterkväll på Wallmans salonger som förstapris.

Gunilla Säwenmyr/Ulf Lonäs

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden